Blog


Cambridge Kitchen Renovation: The Challenge


June 12th, 2015 | Before and After, Kitchens, Remodeling Ideas

The building: A one-time church turned condo complex in Cambridge, Massachusetts.

The client: A young, urban couple about to welcome their first child.

The challenges: The couple had recently moved into their new home from a well-designed apartment elsewhere in the city. About to start a family, they wanted a kitchen that was more spacious and functional than the current version, and one that also captured the high-end, more contemporary feel they’d grown used to in their old apartment. They didn’t like the dark, cramped feel of the existing kitchen.

While both husband and wife agreed on a
 transitional-style kitchen that would incorporate both modern and traditional elements, they did not agree about color palette–he wanted dark cabinets, she wanted white–so compromise was in order in the form of mixing light-and-dark hued neutrals. 

cambridge condo renovation 3

The shape of the current kitchen design was also not conducive to the spacious feel the couple was after, so the restrictive, peninsula-style design of the space needed to be re-worked in order to create a more efficient open-concept layout that made the most of the limited square footage. 

Cambridge condo renovation 2

Additionally, the existing  kitchen did not offer much storage space, leading to countertops that were often cluttered with bulky appliances and pantry items, and a kitchen that felt messy and inefficient. 

Cambridge condo renovation

 

Next week, we will share the in-progress shots of the space, and in two weeks, we’ll reveal the final design. You won’t even recognize this space!


, , , , , , ,
 
Share this: