GLASS WITH CLASS IN AN EN SUITE BATHROOM

After completing a beautiful kitchen renovation for this Charles Street Boston apartment flat, the Divine team created an en suite bathroom solution that carefully balanced privacy with accessibility for the client and his guests. The design met the challenges of the project beautifully—creating a luxurious feel in the bath and a well-executed built-in laundry and storage solution, without the need to make major changes to the existing plumbing in the space.  

A master bath should be very much a sophisticated space. The finishes of the room help the space to feel open, starting with oversized 12×24 tile on the walls in a refreshing white that complements the spa-inspired green of the frosted glass shower. This tile selection is carried through to the floor with a darker shade of the same tile with a silk textured finish. The neutral color palette works together to create a sleek yet welcoming space. 




BUILT-IN LAUNDRY WITH A SEAMLESS LOOK

In order to make the kitchen a more entertainment-friendly space, the laundry was moved into the master bathroom.  To create a laundry room that doesn’t look like one, the design integrated a built-in laundry with a paneled washer and dryer into a large wall of matching cabinetry. The cabinets create ample storage for linens, towels, and cleaning supplies, while the built-in laundry design keeps the room from looking cluttered.  




AN INNOVATIVE CUSTOM VANITY

To create a vanity space that would mesh well with the other requirements in the room, the team built a seamless vanity and in-shower half-wall shelving combination through the shower surround. This approach allowed the vanity and surround to occupy a close space without appearing crowded, creating a unique and streamlined look. The in-shower recessed shelving also allows bottles and necessities to be tucked out of sight, leaving a neat presentation for the space.  




RETHINKING PRIVACY WITH A FROSTED GLASS SHOWER

Creating a typical glass surround for the shower wouldn’t give guests the privacy they needed in a powder room, so a wall frosted glass shower and adjoining walls with a slider were used. To make this design element work, the track system for the slider was embedded in the ceiling to keep the look clean. This keeps the room airy and takes advantage of the available light, while making it a comfortable space for visitors’ use 


Share this:

"My kitchen required a complete design change in order to have it function effectively. With Mariette’s help, we were able to double our cabinet space, triple our counter space and retain our eat-in-area – all without adding any square footage! Mariette was able to understand and design what we wanted for our kitchen, while contributing ideas which enhanced the project. In addition, all the materials she supplied (cabinets, countertops, hardware etc) were of superior quality. Further, Mariette’s part of the project was completed on time and on budget!"

- M.F. Needham, MA